Bogdan Ghineţ şi Simion Lungu, doi antreprenori din Iaşi, au pariat 50.000 de euro pe un business cu scrijele de mere

Bogdan a prins gustul profitului: Câte „scrijele” rămân dintr-un kilogram de mere
18 iunie 2019
Un tânăr a readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor
18 iunie 2019
Show all

Bogdan Ghineţ şi Simion Lungu, doi antreprenori din Iaşi, au pariat 50.000 de euro pe un business cu scrijele de mere

Bogdan Ghineţ din Iaşi a lucrat circa zece ani în domeniul implementării proiectelor cu fonduri europene şi naţionale, perioadă în care inevitabil i-a intrat antreprenoriatul în sânge. Aşa a pornit practic businessul Fructe Deshidratate, care produce „Scrijele de mere ca la bunica“. Scrijelele sunt bucăţi de măr deshidratat.

„Având posibilitatea de a circula în toată ţara, am văzut şi foarte multe livezi/ferme etc, părăsite sau îngrijite foarte puţin, dar având producţie şi o calitate deosebită. Întrebând de curiozitate cum valorifică produsul final, am fost dezamăgit să văd că le exportau ca materie prima, materie ce apoi se întorcea sub diverse forme în România. Din păcate, majoritatea oamenilor din agricultură sunt preocupaţi doar de producţia brută, fără a acordă atenţie deosebită valorificării produ­sului la adevărata valoare“, povesteşte antreprenorul. Aşa a deci să înceapă activitatea de deshidratare a fructelor deoarece a observat că această nişă nu era exploatată. A ales mărul ca prim fruct pentru deshi­dra­tare şi l-a comer­cia­lizat sub denumirea de „Scrijele de mere ca la bunica“. Iniţial, pro­cesarea se făcea în cola­borare cu un pro­du­cător din Olt, în timp ce merele, case­ro­lele, etichetele ve­neau de la Iaşi.

https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/bogdan-ghinet-si-simion-lungu-doi-antreprenori-din-iasi-au-pariat-50-000-de-euro-pe-un-business-cu-scrijele-de-mere-18126333

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button