SCRIJELE DE MERE. CA LA BUNICA. O AFACERE 100% IEȘEANĂ

Interviu RadioHit
13 martie 2019
O afacere suta la suta ieseana. Trei tineri antreprenori au readus la viata o reteta traditionala romaneasca din care scot bani frumosi
18 iunie 2019
Show all

SCRIJELE DE MERE. CA LA BUNICA. O AFACERE 100% IEȘEANĂ

Scrijele de mere ca la bunica. O afacere marca Bogdan Ghineț. Are 33 de ani și spune că vrea să meargă mai departe. E unul dintre cei foarte mulți care mișcă țara.

Afacerea a început în 2015. Și asta pentru că voia să îşi fie propiul stăpîn. A demarat o colaborare cu un partener din altă regiune. Și-a dorit să aibă afacerea în Iași. A început cu distribuția. Anul trecut a câștigat un proiect la o bancă și a început producția la Iași! Și vrea să se dezvolte. Chiar dacă asta înseamnă credite peste credite.

Aaaaaa, nu știți ce sunt scrijelele de mere? „Sunt practic felii de mere. Spălăm mere. Folosim mere mai mari pentru a avea eficiență economică. Extragem cotorul și se feliază. Apoi, feliile se lasă la deshidratat 30 de ore. Deshidratarea se face la 40 de grade. Se pot mînca ca o gustare între mese, poți face ceai, le poți folosi la prăjituri… În funcție de imaginația fiecăruia”, a povestit Bogdan Ghineț. Sunt acum doi asociați și doi angajați care lucrează la partea de producție la Scrijele de mere. Costurile depind de fiecare magazin în parte. Punga are 75 de grame. „Ca materie primă înseamnă”, explică Bogdan Ghineț, „400 de grame”. De la 5,5-6-7 lei punga. Și nu e pungă de plastic. „Dintr-un kilogram de mere rămîne 10-15%, fiindcă 84% la sută este doar apă. Scrijele de mere, de pere, de gutui și de prune”, dezvăluie Bogdan Ghineț, care spune că a testat gutuile, numai că este nevoie de fructe. Gustul este unul extraordinar. Și nu e singurul care spune asta. Unii clienți i-au spus că este dulcele din copilărie. Bodan Ghineț spune că a plecat de la ideea de a folosi materie primă locală. Sunt probleme la producători. „Nu reușesc și nu știu să îşi valorifice materia primă. Foarte mulți nu sunt obișnuiți să investească în depozite pentru a avea mult timp materia. Mulți preferă să vîndă tot în toamnă. La un preț scăzut. Produsul se termină în noiembrie și în ianuarie nu mai găsești mere din România”, spune zîmbind Bogdan Ghineț, care a dezvăluit că scrijelele de mere vor ajunge în Marea Britanie.

Cum se vede peste zece ani?

Răspunsul a venit simplu: „Departe, foarte departe”.

Bogdan Ghineț. Oameni care mișcă țara. La Radio HIT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button